perjantai 31. joulukuuta 2010

Mitä SOJIKU 4:ssä tapahtuu?

Kuten aiemmin blogissa on jo tullut ilmi, SOJIKU 4 on suomalais-japanilainen yhteisilta, joka toteutetaan osana Turku 2011 kulttuuripääkaupunki -ohjelmistoa. Nyt on tarkoitus kertoa vähän tarkemmin, mitä kaikkea se käytännössä pitää sisällään.

Jokainen SOJIKU 4 -ilta pitää sisällään alustuksen, jonka aikana nautitaan aitoa japanilaista teetä. Tämän jälkeen on pieni väliaika, jonka jälkeen nähdään tanssiteos Sansui. Sansuin jälkeen on hieman pidempi väliaika, jolloin on mahdollista nauttia sushia. Illallisen jälkeen nähdään tanssiteos CatB, jonka jälkeen pidetään yleisökeskustelu. Yleisökeskustelussa katsojat pääsevät kommentoimaan esityksiä, kysymään lisäkysymyksiä alustuksista tai tanssiteosten teemoista.

Ilta on jokaisena näytöspäivänä muuten samanlainen, mutta alustajat ja alustusten pitäjät vaihtelevat. Torstaina 24.3. on alustajana Teppo Turkki, joka on mediatutkija ja Sitran viestintäjohtaja. Hän puhuu alustavasti aiheesta "Ubiikkiyhteiskunta – tietoyhteiskuntakehityksen seuraava vaihe". Lauantaina 26.3. alustajana on puolestaan Riitta Salastie, joka on SAFA arkkitehti ja tekniikan tohtori ja joka puhuu japanilaisen arkkitehtuurin estetiikasta. Sunnuntaina 27.3. alustamassa on Jouni Elomaa, Tukholman yliopiston lehtori ja auktorisoitu Chadô-opettaja, puhumassa aiheesta "Chadô – teen tie". Kerromme tässä blogissa vielä tarkemmin alustuksista ja alustajista myöhemmin, mutta tässä nyt ainakin hieman esimakua tulevista teemoista.

Illassa tapahtuu siis paljon, minkä vuoksi myös lippuja on tarjolla erilaisia sen mukaan, mitä kaikkea ehtii ja haluaa nähdä ja kokea:
- Niin sanottu Sushi-paketti sisältää koko illan (eli alustuksen ja teen, tanssiteokset, sushin ja kuohuviinin, yleisökeskustelun, käsiohjelman ja origamin) ja sen hinta on 55 €.
- Alustuspaketti sisältää alustuksen ja teen, tanssiteokset ja yleisökesksutelun, ja sen hinta normaalihinta on 32 €. Opiskelijoille, eläkeläisille ja STTL:n jäsenille lippu on 27 € ja alle 18-vuotiaille 22 €.
- Niin sanottu peruslippu sisältää vain tanssiteokset ja yleisökeskustelun ja sen normaalihinta on 25 €, opiskelijoille, eläkeläisille ja STTL:n jäsenille 20 € ja alle 18-vuotiaille 18 €.

Kaikkia muita lippuja paitsi Sushi-pakettia saa toki myös ovelta, mutta tällöin liput ovat 5 € kalliimpia. Kannattaa siis ostaa liput etukäteen Lippupisteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti