maanantai 3. tammikuuta 2011

Tästä se lähtee!

Todellakin, tästä se lähtee! Eilinen ilta meni siivotessa, sänkyjä pedatessa ja astioita laskeskellessa, kun järjestimme japanilaisten tanssijoiden yösijaa valmiiksi. Kaikki saatiin kuntoon ja tänään voidaan hyvällä mielellä vastaanottaa japanilainen työryhmä Turkuun! Nyt kun ollaan vielä näin alussa kulttuuripääkaupunkivuotta, niin uskalletaan varmaan sanoa, että kyseessä ovat vuoden jos ei ensimmäiset niin ainakin osa ensimmäisistä kulttuuripääkaupunkivieraista.

Tänään nimittäin saapuvat Turkuun japanilainen tanssija-koreografi Yuzo Ishiyama sekä tanssijat Satsumi Fukai ja So Ueda. Yuzo Ishiyama on esittävä mediataiteilija ja koreografi, jolla on takana jo useita kansainvälisiä proggiksia. Onpa hän käynyt Helsingin Kiasmassakin aiemmin esiintymässä. Tanssijoista Satsumi Fukailla on taustaa sekä baletissa että nykytanssissa, ja hänen tanssissaan on kiinnitetty erityistä huomiota hänen pituuteensa ja pitkiin raajoihin, jotka luovat dynaamista ja tarkkaa liikekieltä. So Uedalla on niin ikään kokemusta nykytanssista, mutta hän on hyvä myös Butoh-tanssissa sekä kamppailulajeissa, vaikka hänen voimakasta tanssikieltään ei yksin mikään näistä lajeista määritäkään.

Pitkän lentomatkan jälkeen tämä ilta menee japanilaisilla lepäämiseen ja uuteen ympäristöön totuttelemiseen, mutta heti huomenna koko työryhmä alkaa tositoimiin ja aloittaa tehokkaan harjoittelun. Eihän tässä enää malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti