Ensimmäinen viikko harjoituksia alkaa kääntyä viikonloppuun Turun tuiskeessa ja tuiverruksessa. Työryhmä puurtaa koreografi Yuzo Ishiyaman CatB-teoksen parissa.
CatB on tilausteos suomalaisuudesta japanilaisin silmin ja se saa kantaesityksensä SOJIKU 4:ssä maaliskuun lopulla. Teoksessa katsotaan Suomea ja suomalaisuutta japanilaisin silmin. Miltä niin kaukainen kansa näyttää ja tuntuu ja miten sen voi pukea tanssin muotoon, liikkeeseen? Tietyllä tavalla jonkin kaukaisen ja vieraan asian pukeminen yhtä aikaa sekä abstraktilla että konkreettisella tasolla toimivaan tanssiin voikin olla juuri sopiva tapa käsitellä ennestään tuntematonta aihetta.
CatB-teosta tehdään parhaillaan Turun lumipyryssä ja työryhmä piirtää näkökulmaa Japanista Suomeen. Onko teillä, SOJIKUn seuraajilla, antaa joitakin ideoita, joista suomalaisuus mielestänne syntyy? Minkä suomalaisen piirteen haluaisitte nähdä tanssimalla esitettynä? Heittäkää ideoita kommenttiosastoon!
perjantai 7. tammikuuta 2011
Mitä sinä kertoisit suomalaisuudesta?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sauna ja vihdonta!
VastaaPoistaAhkera työnteko, tunnollisuus ja luotettavuus. Hiljaisuus niin suomalaisten ominaispiirteenä kuin myös luonnossa.
VastaaPoistaKansa joka talven pimeydessä häviää johonkin kummallisiin koloihinsa yksinänsä harmaissaan potemaan talven kaamosta ja kylmää. Tai katoaa tietokoneidensa taakse suorittamaan töitään (sana suorittamaan alleviivaten). Kansa joka kesän lämmetessä alkaa virrata kaduille ja rannoille sievissä värikkäissä vaatteissaan naamat hymyssä suin... Ajattelen usein mistä nämä kaikki ihmiset tulee, missä ne ovat olleet koko talven... Siinä on uskomaton kontrasti mikä puuttuu monilta kansoilta.
VastaaPoistaKiitos paljon kommenteistanne – erittäin kiinnostavia ajatuksia!
VastaaPoista