keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tanssimaistiaisia Pietarissa

Japanilaiset lähtivät kuun vaihteessa takaisin Japaniin, mutta ei muukaan SOJIKUn porukka ihan paikallaan ole pysynyt.

Koreografi Niina Airaksinen lähti sunnuntaina Pietariin, jossa järjestetään tällä viikolla Suomi-Asema. Kyseessä on tapahtuma, jossa suomalaiset luovan talouden tekijät esittelevät osaamistaan ja luovat kontakteja. Suomi-Aseman oman sloganin mukaan tapahtumassa "taide kohtaa elämyspalvelut, design performanssin, liikemies muotoilun ja kulttuuri yritysmaailman". Mukana tapahtumassa on sekä luovan alan tekijöitä että agentteja.

Niina on juuri parhaillaan Pietarissa ja esiintyy viikon aikana kolme kertaa. Muuna aikana ehtiikin sitten tutustua muihin tekijöihin ja luoda kontakteja. Niina esittää Suomi-Asemassa otteita teoksesta Mokugo - Ladattu hiljaisuus, joka on koko SOJIKU-teossarjan ensimmäinen osa. (Mokugosta voi lukea lisää Niina Airaksinen Dance Productionsin sivuilta.)

Niina lähetti kaikille Pietarista sellaisia terveisiä, että mahtavaa on! Erityisesti Niina kehui Pietarin Loft Project Etagia, jota hän ehdottomasti suosittelee kaikille Pietarissa käyville. Tilassa yhdistyy vanhan leipätehtaan rosoisuus designiin ja virtaviivaisuuteen."Rouhean chic", sanoi Niina!

Niinalla oli maanantaina yksi näytös, tänään yksi ja vielä perjantaina viimeinen. Paikallisen yleisön Niina kertoi olevan upea. He elävät käsinkosketeltavan vahvasti mukana, joten heille on mahtavaa tanssia ja esiintyä.

Viikko vierähtää siis Pietarissa ja sen jälkeen palataan taas ruotuun Turussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti