tiistai 15. maaliskuuta 2011

Satsumi Fukai - keskittymistä kenkien parissa

Satsumi Fukai on japanilaisen työryhmämme ainoa naistanssija. Hänellä on nykytanssin lisäksi vahva perusta klassisessa baletissa. Satsumin tanssissa on kiinnitetty erityistä huomiota hänen pitkiin raajoihinsa ja hänen kykyynsä luoda niillä tarkkaa ja dynaamista liikekieltä. Satsumin tanssissa voi nähdä vaikutteita myös hänen innostuksestaan tai chitä ja joogaa kohtaan.

Tanssin ohella Satsumilla on kiinnostava harrastus: kenkien tekeminen! "Minulle on tärkeää, että kehitän itseäni ja jalostan herkkyyttäni myös muilla menetelmillä kuin tanssilla", Satsumi kertoo. Hän kokee, että jonkin konkreettisen asian tekeminen on tehokasta, ja kenkiin Satsumi on päätynyt niinkin yksinkertaisesta syystä, että hän on vain erityisen kiinnostunut kengistä.

SOJIKU 4 -illalta Satsumi odottaa kiinnostavaa kulttuurien kohtaamista. "Erityisesti minua kiinnostaa, millä tavalla tila- ja aikakäsitykset eroavat suomalaisilla ja japanilaisilla", Satsumi kiteyttää.

Japanilaisesta taiteesta Satsumi suosittelee suomalaisille erityisesti Takeshi Kitanon elokuvia ja Katsuhiro Otomon mangaa Akira.

SOJIKU 4 -illassa Satsumi tanssii teoksessa CatB.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti