maanantai 7. maaliskuuta 2011

Teppo Turkki: Ubiikkiyhteiskunta - tietoyhteiskuntakehityksen seuraava vaihe

Jokaisessa SOJIKU 4 -illassa on eri alustaja ja siten niissä myös käsitellään eri aiheita. Torstain 24.3. alustaja on vaikuttaja ja mediatutkija Teppo Turkki.

Turkki on muun muassa ollut Tokiossa Wasedan yliopistossa tutkijana ja toiminut IADE:n (Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti) johtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Sitran viestintäjohtajana. Turkki on myös kirjoittanut kolumneja ja artikkeleita moniin eri aikakaus- ja sanomalehtiin, kuten Suomen Kuvalehteen ja Taloussanomiin.

Turkki on seurannut Aasian kehitystä ja murrosta 1980-luvun puolestavälistä lähtien. Hän on toimittanut monia dokumentteja ja artikkeleita Aasian kehityksestä. Yksi Turkin merkittävimmistä Aasiaan liittyvistä töistä on Kaakkois-Aasiaan sijoittuva radiodokumentti Seitsemän kirjettä indokiinasta (1995). Dokumentissa kuvataan, miten Turkki kulkee yli neljän kuukauden ajan Mekong-joen vartta seuraten globalisaation vaikutuksia ja modernin tuloa Laosissa, Kambodzassa ja Vietnamissa. Toinen merkittävä Turkin työ on vuonna 2005 julkaistu teos Kahden pilven takaa - Japanin murros ja uusi nousu.

SOJIKU 4 -illassa Turkki puhuu aiheesta "Ubiikkiyhteiskunta - tietoyhteiskuntakehityksen seuraava vaihe".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti